محققان برای ارسال برق به تجهیزات از طریق امواج تلاش می‌کنند

محققان دستگاه فرستنده و گیرنده بی‌سیم جدیدی ایجاد کرده‌اند که می‌توان از آن برای شارژ کردن دستگاه‌هایی نظیر گوشی‌های تلفن همراه و لپ‌تاپها بدون نیاز به وصل کردن آنها به برق توسط کابل، استفاده کرد.

به گزارش سایت اینترنتی "نیوزفکتور"، هر چند در سالهای گذشته به ویژه در رایانه‌های لپ‌تاپ استفاده از کابل برای اتصال به اینترنت کم کم کاربرد خود را از دست داده و انواع ارتباطات بی‌سیم جایگزین کابلها شده‌اند، اما این تجهیزات همچنان برای شارژ شدن نیازمند به استفاده از کابل برای اتصال مستقیم به منبع انرژی برق هستند.

ارسال انرژی بدون استفاده از کابل ایده جدیدی نیست و دانشمندان از سالها قبل می‌دانسته‌اند که انتقال انرژی بدون استفاده از کابل ممکن است.

انرژی خورشید از طریق امواج الکترومغناطیسی نور از فاصله‌ای بسیار دور به زمین منتقل می‌شود و در مخابرات نیز فرستنده‌ها امواج مایکروویو را برای گیرنده‌ها ارسال می‌کنند.

با این وجود به طور مثال ارسال انرژی مورد نیاز برای شارژ یک لپ‌تاپ از طریق امواج عملی ناکارآمد و همچنین نسبتا خطرناک به نظر می‌رسد که هم‌اکنون دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست(ام‌آی‌تی) در آمریکا به راه‌حل جدیدی در این زمینه دست یافته‌اند.

به گفته "مرین سولیاسیک" دستیار پروفسور و محقق ام‌آی‌تی، در این روش دستگاه فرستنده امواج و دستگاه گیرنده امواج دارای فرکانس آکوستیک یکسانی هستند. این درست مشابه آن است که به طور مثال رادیو از میان انبوهی از امواج موجود در فضا تنها امواج یک فرکانس خاص را دریافت می‌کند. در این روش نیز انرژی تنها توسط گیرنده‌ای دریافت می‌شود که دارای فرکانسی مشابه فرکانس فرستنده امواج انرژی باشد.

به گفته "سولیاسیک"، در روش جدید بر خلاف فرستنده‌های رادیویی به جای پر کردن فضا با امواج الکترومغناطیسی، یک فرستنده امواج الکترومغناطیسی ویژه‌ای را برای منطقه‌ای محدود از فضا ارسال می‌کند که این امواج تنها توسط گیرنده‌های خاصی قابل دریافت است. گیرنده‌ها امواج الکترومغناطیسی دریافت شده را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کنند و سایر تجهیزات غیر مرتبط موجود در محیط نمی‌توانند این امواج را بگیرند.

این فناوری درست مشابه همان تکنولوژی عمل می‌کند که بر اساس آن گوشی‌های موبایل به رغم وجود انبوهی از امواج الکترومغناطیسی در فضا، تنها امواج مربوط به شماره تلفن خود را دریافت می‌کنند.

محققان "ام‌آی‌تی" هم‌اکنون نمونه اولیه از دستگاه فرستنده و گیرنده‌ای تولید کرده‌اند که گیرنده آن می‌تواند امواج الکترومغناطیسی شامل امواج رادیویی، پرتوهای اکس و امواج مادون‌قرمز را با فرکانسهای مشخص تا مسافت بین ‪ ۳‬تا ‪ ۴/۵‬متر ارسال کند و گیرنده دستگاه نیز این امواج را از محیط گرفته و به برق تبدیل می‌کند.

به گفته محققان "ام‌آی‌تی"، با کمک این فن‌آوری که نمونه اولیه از تجهیزات آن هم‌اکنون ساخته شده می‌توان انرژی را بدون نیاز به سیم از یک فرستنده برای گیرنده خاص ارسال کرد.