جلبک دریایی و مدفوع مرغ : راه حلی برای مشکل کمبود آب کشاورزی

دانشمندان می‌گویند ماده‌ای که از مخلوط جلبک دریایی و مدفوع مرغ ساخته می‌شود ممکن است راه حلی برای رفع کمبود آب برای کشاورزی در جهان باشد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی بی‌بی‌سی ، پژوهشگران اوضاع جوی می‌گویند کمبود آب یکی از پیامدهای گرمایش زمین خواهد بود که راهی برای گریز از آن نیست.

این کمبودها در زمانی که انتظار می‌رود جمعیت جهان ‪ ۵۰‬درصد افزایش یابد، تاثیر منفی در تولید جهانی مواد غذایی خواهد گذاشت.

اکنون پژوهشگرانی که در سانفرانسیسکو در کنفرانس"انجمن پیشبرد علم" شرکت دارند، در جریان جزییات ماده‌ای که از زباله‌های آلی ساخته می‌شود و می‌تواند روش استفاده از آب در کشاورزی را عوض کند قرار گرفته اند.

در تهیه این ماده که به شکل پودر است از مواد قابل تجزیه زیست شناختی (‪ ( biodegradable‬از جمله جلبک دریایی و مدفوع مرغ استفاده می‌شود.

هنگامی که این گرد با خاک مخلوط می‌شود حالت اسفنجی پیدا می‌کند و می تواند باران را در زمین نگاه داشته و به کشت محصولات در محل‌های بی نهایت خشک مانند صحراها کمک کند.

این روش در نیجریه مورد آزمایش قرار گرفته و در کشت ذرت با استفاده از آب کم، بسیار موفقیت آمیز بوده است.

پرفسور تورلیف بیلستد، از دانشگاه استاونجر، در نروژ که این سیستم را آزمایش کرده است می‌گوید این سیستم می‌تواند به کشورهای در حال توسعه کمک فراوانی کند:
"شما می‌توانید مقدار ثابتی آب برای آبیاری داشته باشید و اگر ‪۷۰‬ درصد این آب در اثر تبخیر از بین برود طبیعی است که این آب به هدر رفته است.

اما اگر وسیله‌ای داشته باشید که بتواند آب را نگاه داشته و مانع تبخیر آن شود می‌توانید با آب کمتر به همان اندازه سابق کشت و زرع کنید یا اینکه منطقه زیر کشت خود را افزایش دهید و با مقدار آبی که قبلا به هدر می رفته درختان بیشتری بکارید."
پژوهشگران همچنین می‌گویند این سیستم می‌تواند با کمک به کاشتن درختان در نقاطی که به طور معمول عمدتا صحراست، به کاهش گرمایش زمین کمک کند.